Logo 112Barneveld

Redactie 112 0 reactie(s) do 07 mei 2015, 11:40

Kilometerslange achtervolging uit vrees voor boetes

Laatst bijgewerkt: zondag 10:07 uur

BARNEVELD – Na een kilometerslange achtervolging over de A1 heeft de politie woensdag 6 mei in samenwerking met collega’s uit andere eenheden en de Koninklijke Marechaussee bij Muiderberg twee mannen aangehouden. De twee sloegen op de vlucht voor de politie, omdat ze dachten dat ze nog teveel boetes te hebben openstaan.

 

Agenten in Barneveld zagen het duo, een 17-jarige Voorthuizenaar en een 20-jarige Haarlemmer omstreeks 16.00 uur rijden over de Baron van Nagellstraat. Via de ANPR in hun surveillanceauto kregen ze een signaal dat de auto waarin het duo reed een controle noodzakelijk maakte. De bestuurder weigerde echter te stoppen en draaide vol gas de A1 op richting Amsterdam.

 

Botsing

Daarop ontstond een achtervolging waaraan verschillende eenheden van de politie aan deelnamen. De bestuurder maakte diverse verkeersovertredingen om te proberen de achtervolgende agenten af te schudden. Bij Muiderberg verloor de bestuurder de macht over het stuur en botste op een betonnen vangrail. De Voorthuizenaar raakte daarbij lichtgewond en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Omdat hij verder niets mankeerde is hij vervolgens meegenomen naar het politiebureau, evenals de 20-jarige bestuurder. Die verklaarde later dat hij op de vlucht was geslagen, omdat hij bang was dat hij teveel boetes had openstaan. De man krijgt nu proces-verbaal voor diverse verkeersovertredingen. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.