Logo 112Barneveld

Redactie 112 0 reactie(s) wo 13 mei 2015, 16:01

Vrouwen proberen via smoes oude dame te beroven

Laatst bijgewerkt: zondag 10:07 uur

BARNEVELD – Op woensdag 13 mei is op de Schoutenstraat te Barneveld een poging gedaan om het horloge van een oudere dame af te pakken.

 

Twee jonge vrouwen hebben geprobeerd de vrouw af te leiden met een smoes over goede doelen, waarna zij probeerden het horloge los te krijgen van de pols van de vrouw.

Gelukkig was deze dame scherp en had zij in de gaten wat er gebeurde. Toen zij de vrouwen toe riep dat zij moesten maken dat ze wegkwamen, hebben de vrouwen zich zonder buit uit de voeten gemaakt in de richting van de Gamma aan de Rozenstraat. Een oplettende voorbijganger heeft direct gereageerd toen zij dit zag gebeuren en deze informatie doorgegeven aan de politie.

 

Hierop zijn verschillende eenheden ter plaatse gegaan om uit te kijken naar het duo en om de vrouw op te vangen. Jammer genoeg heeft de zoektocht niet geleid tot het vinden van de twee. Wel is er aangifte gedaan van poging tot diefstal.

 

Helaas komen soortgelijke situaties de laatste tijd vaker voor. Op dinsdag 12 mei is een oudere vrouw in de buurt van het Station van Barneveld op dezelfde wijze beroofd van haar sieraden. Ook hier hebben twee jonge dames haar geprobeerd af te leiden.

 

Nog twee andere diefstallen van kostbaarheden op dezelfde wijze vonden plaats op dinsdag 5 mei in het centrum van Nijkerk en op donderdag 23 april in het centrum van Voorthuizen.

 

Alle slachtoffers waren dames op hoge leeftijd welke door smoezen als giften voor goede doelen en handtekeningenacties werden afgeleid. In een aantal van deze gevallen was het zelfs zo dat de daders overgingen tot knuffelen en lichamelijk contact om zo dichterbij het slachtoffer te komen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.