Logo 112Barneveld

Redactie 112 0 reactie(s) di 30 juni 2015, 20:38

Grote brand op het Museumplein in Ede

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 10:08 uur

EDE – Op het Museumplein in Ede is dinsdagavond een grote brand uitgebroken boven eetcafé De Heksenketel.

 

De brandweer heeft inmiddels opgeschaald tot zeer grote brand en veel brandweervoertuigen zijn ingezet. Er was traumahelikopter opgeroepen maar die is weer afgemeld dit werd gedaan omdat er mogelijk personen in het pand konden zijn.

 

Het vuur was ongeveer na een uur onder controle, even rond 21:15 uur leek het vuur opnieuw op te laaien maar dit bleek bewust te zijn gedaan aldus brandweer voorlichter Rinse Westerduin. Omdat het binnen erg heet is laten we een gat branden in het dak zodat de hitte weg kan, de kans op uitbreiding naar de naastgelegen panden is dan geweken. Rond 21:45 uur werd een lastige omstander aangehouden door de politie, de jongeman wilde niet luisteren naar de opvolgingen van de politie.

 

Het Museumplein is afgesloten en er reden lange tijd geen treinen vanaf Ede Centrum. De rook was tot in de verre omtrek te zien. Bewoners in de wijde omgeving werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Inmiddels is het sein brand meester gegeven. Meetploegen hebben metingen gedaan naar het vrij komen van mogelijk gevaarlijke stoffen. De uitkomst hiervan is nog niet bekend.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=kBAVRNbEY4w

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.