Logo 112Barneveld

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 07 juli 2015, 1:41

Realistische oefening op industrieterrein De Stroet Lunteren

Laatst bijgewerkt: zondag 10:08 uur

LUNTEREN – Maandagavond heeft de brandweer een realistische oefening gehouden op industrieterrein De Stroet in Lunteren.

 
De brandweer van Lunteren kreeg rond 19:30 uur de melding van een bedrijfsbrand bij hoveniersbedrijf JC van Veldhuizen. De melding bleek al snel onduidelijk te zijn en bij het ter plaatse komen trof de brandweer een ongeval aan in plaats van een brand. Omdat er toch ook brand bleek te zijn werd de inzet opgeschaald naar grote brand. 
 
De brandweer van Lunteren richtte zich op het ongeval waarbij een shovel het brandende pand uitgereden was en op het buitenterrein tegen een personenauto was gebotst. Een voetganger die buiten liep werd ook nog eens geraakt en raakte onder een betonblok bekneld. 
 
De brandweer korpsen van De Valk en Ederveen assisteerde bij de inzet en konden de brandhaard in het pand blussen. Diverse slachtoffers bleken ook nog eens in het pand te zijn. Met de hoogwerker van de brandweer Barneveld werden twee personen vanuit een kantoor gered. Deze waren door de brand ingesloten. Na ruim een uur was de oefening afgelopen. In totaal werden acht slachtoffers gered en behandeld door twee ambulancemedewerkers.
 
Aan de oefening deden de brandweer korpsen van Lunteren-De Valk en Ederveen mee samen met de hoogwerker van Barneveld. De oefening was na ruim een uur afgelopen en leerzaam en geslaagd aldus de oefenleiding.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.