Logo 112Barneveld

Redactie 112 0 reactie(s) ma 13 juli 2015, 6:44

Trio ingerekend na inbraakpoging De Burght

Laatst bijgewerkt: zondag 10:08 uur

BARNEVELD – De politie heeft zondagnacht in Barneveld drie mannen ingerekend op verdenking van poging tot inbraak. De drie werden betrapt na een melding van een verdachte situatie.

 

Agenten zetten in de nacht van zondag op maandag omstreeks 02.10 uur een zoekactie op touw nadat getuigen enkele personen onder verdachte omstandigheden hadden gezien in de omgeving van de Notarisappel. Ook waren er breekgeluiden gehoord. Kort na aankomst zagen agenten een 17-jarige Barnevelder wegrennen. Tijdens zijn vlucht gooide hij ook inbrekersgereedschap van zich af. De jongen kon na een korte achtervolging worden achterhaald. Even later werd een 29-jarige Barnevelder in de buurt aangetroffen. Omdat er sprake zou zijn van drie personen werd ook de hulp ingeroepen van de politiehelikopter, die de derde persoon aantrof: een 23-jarige man uit Veenendaal. Uit onderzoek bleek dat er geprobeerd was in te breken bij een van de huizen aan de Notarisappel.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.a12beveiligingstechniek.nl en www.betecom.nl.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.