Logo 112Barneveld

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 21 juli 2015, 16:16

Aanpak fietsoversteek Lunterseweg

Laatst bijgewerkt: zondag 10:08 uur

BARNEVELD – Om de verkeersveiligheid rondom de fietsoversteek in de Lunterseweg ter hoogte van de spoorwegovergang in Barneveld te verbeteren, neemt het college van burgemeester en wethouders op korte termijn enkele maatregelen. Eén van de maatregelen is het terugbrengen van de maximumsnelheid tot 30 km per uur gedurende een proefperiode van drie maanden. 

 

Naar aanleiding van signalen van omwonenden heeft de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering van 8 juli 2015 de wens geuit om op korte termijn maatregelen te nemen om de verkeerssituatie ter plaatse te verbeteren. De relatief hoge snelheid van automobilisten en het oversteekgedrag van de fietsers op deze route leiden regelmatig tot onveilige situaties. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom tot de volgende maatregelen besloten: 

  • Het aanbrengen van aanvullende wegmarkering om automobilisten op de oversteek te wijzen.
  • Het aanbrengen van signalering in de vorm van een lichtmast met een bord waarop de fietsoversteek wordt aangegeven om automobilisten te wijzen op de fietsoversteek.
  • Het terugbrengen van de snelheid tot maximaal 30 km per uur voor weggebruikers. Door de lagere maximumsnelheid neemt het snelheidsverschil tussen langzaam en snel verkeer af. Auto’s die 30 km/h rijden hebben een kortere remweg dan auto’s die 50 km/uur rijden. De snelheidsreductie is een proef voor drie maanden. Als deze maatregel effect heeft, wordt deze maatregel definitief.
  • Om de tijdige zichtbaarheid van alle verkeersdeelnemers te bevorderen, zorgt de gemeente dat de beplanting rondom de oversteek op een hoogte van ca. 80 cm. wordt gehouden. 

 

Met deze maatregelen verwacht de gemeente dat het verkeer ter plaatse op korte termijn beter op elkaar kan reageren en onveilige situaties kunnen worden voorkomen. De gemeente wil voor de start van het nieuwe schooljaar 2015-2016 de aanpassingen gereed hebben. 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.