Logo 112Barneveld

Redactie 112 0 reactie(s) do 01 oktober 2015, 16:01

Bewoner met tuinslang voorkomt uitbreiding brand

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 10:09 uur

BARNEVELD – Donderdagmiddag rond half 1 is de brandweer uitgerukt voor een brand in het rietendak van een woning aan de Scherpenzeelseweg in Barneveld. Door snel handelen van de brandweer en de bewoner bleef de woning gespaard.

De brandweer rukte even na het middag uur met groot potentieel uit nadat de melding van de brand binnenkwam. Niet alleen werd er een hoogwerker en een blusvoertuig uit Barneveld ingezet, ook werd het rietteam en het blusvoertuig uit Kootwijkerbroek ingezet. De laatste bleek uiteindelijk niet meer nodig te zijn.

Bij aankomst bleek er brand te zijn tussen het riet rondom het schoorsteenkanaal. De bewoner stond zelf al met de tuinslang op het dak om het riet nat te houden. De brandweer heeft vervolgens met hulp van de hoogwerker en de rietploeg het riet uit elkaar getrokken om de vuurhaard te bereiken. De brand was snel onder controle. Rond half 2 kon de brandweer weer huiswaards.

Tijdens de werkzaamheden was er beperkte hinder voor het verkeer van en naar Scherpenzeel.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.