Logo 112Barneveld

Redactie 112 0 reactie(s) vr 02 oktober 2015, 15:52

A30 dicht na ernstig ongeluk met vrachtwagen

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 10:09 uur

EDE – Op de A30 tussen Ede en Barneveld heeft vrijdagmiddag een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. Een vrachtwagen is door de midden geleider gevlogen waardoor de rijbanen in beide richtingen zijn gestremd.

Het ongeval gebeurde omstreeks 15.10 uur op het traject van Barneveld richting Ede. Er zijn voor zover nu bekend enkele gewonden waarvan een ernstig. De bestuurder van een van de betrokken voertuigen zat bekneld onder het dashbord. De vrachtwagen was geladen met tomaten en uien.

Een naderend taxibusje kon de vrachtwagen niet meer ontwijken en botste er tegenaan. Verder raakten nog een andere auto, een auto met caravan en een personenbus betrokken bij het ongeval. Laatstgenoemde kreeg een deel van de losgeschoten vangrail door de voorruit en draaide daardoor 180 graden. De railing bleek rakelings langs een op de voorstoel geplaatste maxicosi met baby te zijn gegaan. Het kind is niet gewond geraakt.

Het ongeval is volgens diverse getuigen gebeurd doordat de vrachtwagen een klapband kreeg op de voorband van de trekker.

File 

Na het ongeval ontstond een file van zo’n 8 kilometer. De laatste auto’s konden rond 18:00 uur de afrit van Lunteren bereiken. Ondertussen waren alle opritten van de A30 door de politie afgesloten. Ook de A1 en de A12 werden afgesloten. Op de A1 ontstond een file van ruim 13 kilometer. Niet alleen de snelwegen liepen vast, ook het verkeer in Barneveld en Lunteren liepen behoorlijke vertraging op. Vanaf de Westzoom naar de Edeseweg richting Ede stond het verkeer muurvast.

Update

16:12 uur Alle betrokkenen zijn uit de auto’s. Twee gewonden naar ziekenhuizen vervoerd. Traumaheli heeft geassisteerd.

17:00 uur Rijkswaterstaat denkt dat op om 22.00 weer 1 rijstrook per richting open gaat, de politiehelikopter heeft foto beelden van bovenaf gemaakt. 

17:30 uur Een kraanwagen wordt ingezet om de kratjes met tomaten op te ruimen.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.