Logo 112Barneveld

Redactie 112 0 reactie(s) ma 05 oktober 2015, 23:15

Veel enthousiaste deelnemers bij spel ‘Boef in de wijk’

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 10:09 uur

BARNEVELD – Ruim 40 enthousiaste deelnemers deden maandagavond mee aan het spel ‘Boef in de Wijk’. De wijken waar de ‘boeven’ zich bevonden waren deze keer De lors, Norschoten, De Burgt en het centrum.

De politie nodigde alle inwoners vanaf 16 jaar (indien jonger onder begeleiding van een volwassene) uit om mee te doen met het interactieve spel ‘Boef in de wijk’. De boeven worden gespeeld door agenten. Op het gemeentehuis kregen deelnemers eerste de instructies. Men kon ook vanuit huis starten door via Twitter de hashtag #BIDW te volgen. Wijkagenten Bas van den Hee en Danielle Teunissen gaven via Twitter de aanwijzingen. De opdracht bestond uit het ontmaskeren van ‘de boef’, bijvoorbeeld een inbreker, een verdachte situatie of een fietsendief. Degene die de boef als eerste vindt ontvangt een leuke prijs die beschikbaar was gesteld door de gemeente Barneveld. Naast de Politie deden ook de Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (BOA) mee aan de actie.

Doel van de actie
Doel van de actie is het contact tussen politie en burgers te verstevigen en inwoners alerter te maken op verdachte situaties in de wijk. De gemeente Barneveld ondersteunt het project. De actie werd gehouden in het kader van de Veiligheidsweek die de gemeente deze week organiseert.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.