Logo 112Barneveld

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 06 oktober 2015, 21:49

Grote oefening bij zorgcentrum Ena

Laatst bijgewerkt: zondag 10:09 uur

VOORTHUIZEN – De brandweer van Voorthuizen heeft dinsdagavond samen met de Bedrijfs Hulpverlening een oefening gehouden bij zorgcentrum Ena (Nieuw Avondrust) aan de Van Den Berglaan in Voorthuizen. De oefening werd tot vlak voor aanvang voor de bewoners geheim gehouden.

Rond 19:30 uur ging het alarm af, de BHV’ers verzamelde in de hal bij de hoofdingang. Bij het brandmeld paneel kon men precies zien waar en wat er aan de hand was. Een ploeg BHV’ers ging snel pols hoogte nemen en er bleek rookontwikkeling te zijn op het dak en in het ketelhuis. De brandweer van Voorthuizen werd gewaarschuwd net als de hoogwerker van de brandweer Nijkerk. Ondertussen kwamen er meer BHV’ers naar de 3e verdieping die de bewoners preventief moesten ontruimen, daarnaast waren er 5 lotusslachtoffers met diverse verwondingen. De brand was ontstaan door twee heren die het vuur op twee plaatsen hadden aangestoken. Deze konden door de brand niet meer het dak af en werden door de brandweer gered. Alle gewonden werden beneden in de hal verzorgd en zonodig naar het ziekenhuis gebracht. In totaal deden zo’n 12 BHV’ers mee aan de oefening, er zijn altijd weer veel leermomenten aldus coordinator Rob Sonford. 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.