Logo 112Barneveld

Redactie 112 0 reactie(s) wo 11 november 2015, 15:54

8 jaar gevangenisstraf geëist voor Edese Overvaller

Laatst bijgewerkt: zondag 10:10 uur

EDE – Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft vandaag voor de rechtbank in Arnhem een gevangenisstraf van 8 jaar geëist tegen een 19-jarige man uit Ede. De man wordt verdacht van poging doodslag op twee medewerkers van een Texaco-tankstation in Ede en van de overval op dit tankstation op 4 januari 2015.

Bovendien wordt de man verdacht van meerdere woninginbraken in Ede, Bennekom, Otterlo, Wolfheze en Barneveld, in de periode van november 2014 tot en met april 2015. Voor de verdenking tegen de verdachte van een andere overval op een bloemenzaak in Ede op 2 december 2014 heeft de officier van justitie vrijspraak geëist.

Toedracht
Op zondagavond 4 januari 2015 komt de verdachte het tankstation aan het Soembaplein in Ede binnen met een pistool in zijn hand. Hij schiet en er ontstaat een worsteling tussen de verdachte en de twee medewerkers van de Texaco. De daderblijkt tevens een mes mee te hebben genomen en steekt met dat mes één van de medewerkers twee keer in zijn rug. De andere medewerker steekt hij twee keer in zijn buik en zijn bovenbeen. Beide medewerkers raken ernstig gewond en moeten per ambulance naar het ziekenhuis en moeten beiden geopereerd worden. De verdachte vertrekt zonder buit.

Kort na de overval vindt de politie in de directe omgeving van het tankstation de broek van de verdachte, die hij gedragen heeft tijdens de overval. Het Buurtpreventieteam vindt later ook de bivakmuts, jas en bodywarmer in een afvalcontainer. Uiteindelijk kon dankzij DNA-onderzoek een spoor gevonden worden naar de 19-jarige verdachte. Hij is in mei 2015 aangehouden in het Huis van Bewaring, waar hij gedetineerd zat voor andere delicten.

Alles afwegende vindt de officier van justitie een eis van 8 jaar gevangenisstraf passend.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.