Logo 112Barneveld

Redactie 112 0 reactie(s) zo 15 november 2015, 17:13

Otterlo verzet zich tegen komst azielzoekerscentrum

Laatst bijgewerkt: zondag 10:10 uur

OTTERLO – In Otterlo heeft zondag een groep van zo’n 300 mensen geprotesteerd tegen de komst van een asielzoekerscentrum op recreatiepark De Lindehof. De protestmars is rustig verlopen. Er werd wel vuurwerk afgestoken en bij De Lindehof werden afzetlinten van de politie weggehaald. De groep trok van voetbalclub SV Otterlo naar het recreatiepark en had spandoeken en megafoons bij zich. Ook werd in omliggende dorpen opgeroepen naar Otterlo te komen voor het protest.

Op de spandoeken stonden teksten als ‘100 oké, 600 nee!’, ‘Otterlo te koop’ en ‘Van Voorst vult zijn zakken en zet Otterlo te kakken’. De inwoners snappen tevens niet dat de gemeente een azielzoekerscentrum neer zet voor de vluchtenlingen vlak naast het militair schiet terrein. De politie was in grote getalen aanwezig met ongeveer 10 eenheden waaronder een hondeneenheid maar hoefde verder niet in actie te komen. Na de demonstratie namen enkele agenten de moeite om met bewoners in gesprek te gaan. De politie was zeer spreken over hoe de inwoners zich gedroegen tijdens de protestmars.

Woensdagavond is er een bewoners bijeenkomst bij de Hartenberg van 19:30 tot 21:30 uur.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.