Logo 112Barneveld

Redactie 112 0 reactie(s) vr 18 december 2015, 17:23

Mogelijk gestolen sieraden aangetroffen bij Barnevelder en Edenaar

Laatst bijgewerkt: zondag 10:10 uur

NUNSPEET – Door een tip van een alerte inwoner uit Gieten konden woensdagavond op de A28 in Nunspeet twee verdachten (29-jarige man uit Barneveld en een 27-jarige man uit Ede) van woninginbraken worden aangehouden.

De Gietenaar belde de politie nadat twee mannen volgens hem verdacht gedrag vertoonden. Toen hij de mannen wilde aanspreken gingen ze er snel vandoor in hun auto. De getuige gaf het kenteken aan de politie door. Agenten konden even later op de snelweg in Nunspeet twee verdachten aanhouden. In hun auto werden inbrekersgereedschap en een hoeveelheid sieraden aangetroffen. Een van die sieraden werd donderdag herkend door een aangeefster van een woninginbraak in Gieten. De andere sieraden zijn mogelijk te linken aan meerdere inbraken in de gemeente Aa en Hunze.

Beide verdachten zijn na hun aanhouding naar de politie in Drenthe gebracht waar het onderzoek wordt voortgezet. Vrijdag worden de mannen voorgeleid aan de rechter-commissaris die beslist of ze langer vast moeten zitten. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen burgers en politie.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.