Logo 112Barneveld

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 24 december 2015, 17:24

Doe mee met een WhatsApp-groep bij u in de buurt

Laatst bijgewerkt: zondag 10:10 uur

BARNEVELD – Steeds meer buurten en wijken in Nederland maken gebruik van WhatsApp-groepen van inwoners om de buurt of de wijk veiliger te maken. Op dit moment zijn in Barneveld bijna 80 WhatsApp-groepen actief. Buurt- en wijkbewoners maken elkaar door middel van een appje attent op verdachte situaties en houden zo – samen – een extra oogje in het zeil. 

De gemeente Barneveld juicht deze ontwikkeling van harte toe. De gemeente heeft een belangrijke taak op het gebied van de openbare orde en veiligheid, maar kan dit niet alleen en werkt daarom samen met inwoners, ondernemers, wijkplatforms, politie en VGGM aan een veilige woon- en leefomgeving. 


Wat is een WhatsApp-groep? 

WhatsApp is een applicatie voor een smartphone. Met WhatsApp stuurt u meerdere personen tegelijkertijd een bericht wanneer u een WhatsApp-groep aanmaakt of deel uitmaakt van een WhatsApp-groep. Dat wordt een ‘groepschat’ genoemd. Dit kan wel met Whatsapp, maar niet met een SMS-bericht. 


Online WhatsApp-groep check 

De gemeente Barneveld heeft de bijna 80 WhatsApp-groepen overzichtelijk op de website geplaatst. Zo kunt u zien of er in uw buurt een WhatsApp-groep actief is. Mocht dat het geval zijn, dan kunt u zich bij deze groep aanmelden. Mocht in uw buurt of wijk nog géén WhatsApp-groep actief zijn, dan kunt u zich via de website eenvoudig aanmelden als initiatiefnemer. De gemeente Barneveld neemt vervolgens contact met u op en zorgt voor informatiebrieven die u zelf in uw buurt of wijk kunt verspreiden. Het digitale overzicht van alle groepen is HIER te vinden.

Voor meer informatie over de WhatsApp-groepen in de gemeente Barneveld kunt u contact opnemen met de veiligheidscoördinatoren van de gemeente Barneveld: Inge Jongeneel ([email protected]) of Dirk Klein (d[email protected]) of via tel. 14 0342 (netnummer niet nodig).

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.