Logo 112Barneveld

Redactie 112 0 reactie(s) do 31 december 2015, 18:32

Diverse kleine branden door de brandweer geblust

Laatst bijgewerkt: zondag 10:10 uur

GEMEENTE BARNEVELD – De brandweer van Barneveld heeft oudjaarsdag de eerste vreugde vuren geblust.

Op de Nederwoudseweg hadden twee groepen jongeren rond 12:30 uur twee verschillende vuren aangestoken en waren daarnaast aan het carbid schieten. Omdat er voor de locatie geen vergunning was afgegeven besloten toezichthouders van de gemeente Barneveld de vuren te laten doven. De jongeren kwamen er goed weg met een flinke waarschuwing. De gemeente Barneveld heeft het afval gelijk op laten halen, de vrachtwagen met hout kwam echter vast te zitten in het zand en moest door de brandweer worden losgetrokken.

 

Toezichthouders hebben op de Oud Vellerseweg een persoon bekeurd omdat hij onder andere rubber aan het verbranden was.

 

Rond 17:00 uur was het topdrukte voor de brandweer korpsen, de brandweer van Barneveld bluste twee verschillende afvalbranden op de Otelaarseweg en de Harselaarseweg.

De brandweer van Voorthuizen kreeg twee meldingen van een woningbrand, op de Grote Bosweg werd brand gemeld maar daar werd niks aangetroffen, de tankautospuit kon daarna snel doorrijden naar de Tromplaan in Voorthuizen. Ter plaatse bleek dit allemaal mee te vallen, volgens buurtbewoners was er een soort olielamp omgevallen maar dit was ook al onder controle.

De brandweer van Kootwijkerbroek moest ook uitrukken voor een woningbrand, dit bleek een vuilverbranding te zijn aan de Essnenerweg.

 

Tegen 20:00 uur heeft de brandweer een afvalbrandje geblust op het Oldenbarneveldtplein. De brandweer van Garderen moest naar Uddel voor een containerbrand.

 

Ook na middernacht moest de brandweer van Barneveld diverse keren in actie komen, weer op het Oldenbarneveldtplein, de Valkenier, Lorsweg en de Zonnebloemstraat voor diverse buitenbranden en containerbranden. Daarnaast was er een uitslaande brand op de Cichonlaan in Veller. De brandweer van Voorthuizen bluste een brandende aanhanger op de Harderwijkerkarweg in Stroe en moest vijf jongeren uit de lift bevrijden op station Barneveld Noord.

De brandweer van Zwartebroek bluste een brandende haag in Nijkerkerveen en mocht nieuwjaarsmorgen rond 08:00 uur naar de Sandersstraat om te kijken of men het vreugdevuur moest blussen. Omdat dit geen direct gevaar was liet men het vuur uitbranden.

 

De politie moest in actie komen om de brandweer te assisteren aan de Lorsweg.

De politie en de toezichthouders van de Gemeente Barneveld spraken rond 18:00 uur over een rommelige maar wel een gezellige jaarwisseling.

 

Op diverse plaatsen in de regio werd er met carbid geschoten en werden er kleine vuurtjes gemaakt. 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.