Logo 112Barneveld

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 13 januari 2016, 22:46

Mysterieus geluid nu ook in Ede hoorbaar [video]

Laatst bijgewerkt: zondag 10:10 uur

EDE – Het mysterieze geluid wat heel Nederland in de ban houdt was woensdagavond ook in Ede hoorbaar. Een bewoner van de Parkweg nam rond 22:00 uur het geluid op met een video.

Mysterie opgelost
Samen met geofysicus Lennart de Groot van de Universiteit Utrecht, loste EditieNL het mysterie op. „Het gebeurt met name ’s nachts, dan koelt het aardoppervlak namelijk af. De temperatuurverdeling verandert dan. Geluid wordt op deze manier teruggebogen naar het aardoppervlak en daardoor hoor je het over grotere afstanden dan overdag.” Een heel simpel natuurkundig verschijnsel, dus.

Canada
Het geluid werd voor het eerst in 2011 gehoord. Sindsdien zijn er talloze filmpjes online verschenen waarin het geluid te horen is. Het mysterie werd in Canada opgelost toen het geluid daar te horen was. „Iemand anders uit die stad is de volgende dag op zoek gegaan. Hij vond een graafmachine die het cement aan het schoon schrapen was in een skatepark dat aangelegd werd”, vertelt De Groot. Bang hoeven de mensen dus niet meer te zijn.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=DWH30q_v1Eg

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.