Logo 112Barneveld

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 28 januari 2016, 14:59

Geen grote incidenten, wel meer vuurwerkschade

Laatst bijgewerkt: zondag 10:11 uur

GEMEENTE BARNEVELD – De gemeente Barneveld heeft de jaarwisseling 2015-2016 geëvalueerd. De algehele conclusie van het college is dat er gelukkig geen grote incidenten hebben plaatsgevonden. Wel is de vuurwerkschade – aan de openbare ruimte en eigendommen van de gemeente – aanzienlijk toegenomen: van € 23.500,- vorig jaar naar € 34.500,- nu. Het college van B&W vindt het jammer dat opnieuw – op kosten van alle inwoners – vernielingen zijn gepleegd.

Samenwerking

Het college van B&W heeft opnieuw geconcludeerd dat de samenwerking tussen de veiligheidsdiensten en de gemeente prima is verlopen. Daarnaast heeft de gemeente in de periode voorafgaande aan de jaarwisseling proactief gecommuniceerd over een fijne en veilige jaarwisseling. De gemeente Barneveld ontving van 26 organisatoren van vreugdevuren een verzoek om ontheffing. Voor het schieten met carbid werden in totaal 27 ontheffingen aangevraagd en verleend. Daarnaast hebben de veiligheidsdiensten en de gemeente (onder andere door middel van de BOA’s) ingezet op extra surveillance tijdens oudejaarsdag.

Vernielingen

Ondanks de preventiemaatregelen en het extra toezicht door politie en BOA’s (waarbij in totaal 11 jongeren vanwege het afsteken van illegaal vuurwerk of op momenten dat dit niet was toegestaan zijn doorverwezen naar Bureau Halt) werden ook dit jaar weer veel vernielingen in en aan de openbare ruimte aangericht. Dit jaar bedroeg de schade € 34.445. Dat is ruim € 10.000,- meer dan vorig jaar. De hogere kosten zijn met name te wijten aan de schade aan abri’s (bushokjes) die nu niet langer worden betaald door de provincie Gelderland én aan schade aan het wegdek vanwege illegale vreugdevuurtjes. De gemeente Barneveld heeft van alle vernielingen aangifte gedaan bij de politie en probeert zoveel als mogelijk de kosten op de daders te verhalen. Voor de schade aan het wegdek is dat in een aantal gevallen gelukt en worden de schadekosten in rekening gebracht.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.