Logo 112Barneveld

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) ma 14 maart 2016, 15:13

Barnevelders maken zich sterk tegen pesten [video]

Laatst bijgewerkt: zondag 10:11 uur

BARNEVELD – Barneveld heeft de campagnefilm ‘Samen staan we sterk tegen pesten’ gelanceerd. In een bomvolle zaal van het Schaffelaartheater maakten ruim 500 schoolkinderen symbolisch een vuist tegen pesten. De campagnefilm is breed ondersteund: alle 33 scholen, vele grote en kleine sportverenigingen en diverse ondernemers en maatschappelijke organisaties in de gemeente steunen de campagne.

Pesten is helaas niet weg te denken in onze samenleving. Meestal gebeurt het in de directe omgeving van een kind (school, vereniging, buiten spelen etc.) en tegenwoordig ook steeds vaker online op internet of sociale media. De rijksoverheid stimuleert verschillende programma’s om pesten tegen te gaan. In de gemeente Barneveld willen wij verder gaan en hebben we de handen ineen geslagen om samen sterk te staan tegen pesten.

Lokale vuist tegen pesten

“Ik word geduwd,

Ze laten me struikelen,…….

Ze begrijpen het toch niet,

of willen het niet zien.

Maar ik heb hoop……”

Deze tekst is onderdeel van de campagnefilm ‘Samen staan we sterk tegen pesten!’. In deze film maken diverse kinderen en volwassenen uit de gemeente Barneveld een vuist tegen pesten. Ze laten zien wat pesten met je doet en dat pesten nooit oké is: op school, de vereniging, het werk of waar dan ook. De campagnefilm is ontwikkeld in samenwerking met de Barneveldse organisatie ikpestniet.nl.

Lokale activiteiten tegen pesten

Na de aftrap van de campagne rolt Be Active een programma uit met bestaande en nieuwe activiteiten waarin aandacht is voor pesten. Nieuw is dat Be Active culturele activiteiten gericht tegen pesten gaat organiseren, zoals een theatervoorstelling of workshop. Daarnaast zullen sportverenigingen in de gemeente gestimuleerd worden een pestprotocol op te stellen en zal Be Active voor deze verenigingen en hun trainers/begeleiders voorlichtingsbijeenkomsten organiseren over pesten. In het schooljaar 2016/2017 zal gestart worden met schooljudo, waarin pestgedrag onder kinderen ook bespreekbaar wordt gemaakt. Be Active zal verder de jaarlijkse nationale Week Tegen Pesten invullen met activiteiten op basisscholen en het Meldpunt Discriminatie en Pesten nog meer onder de aandacht brengen.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.