Redactie 112 0 reactie(s) vr 08 april 2016, 17:43

Bedrijfsbrandweer ASK ’t Harde

Laatste update: 1 jaar geleden

’t HARDE – Een bijzonder brandweer korps in Nederland is de bedrijfsbrandweer van het Artillerie Schiet Kamp ( ASK ) in ’t Harde. Samen met het Infanterie Schietkamp ( ISK ) te Harskamp beschikt dit korps over diverse brandweervoertuigen die voornamelijk zijn uitgerust voor de bestrijding van natuurbranden op de schietkampen.

Het ASK heeft vier natuurbrand tankautospuiten van het merk Ginaf/Ziegler uit 2005 met 5000 liter water per voertuig. Deze voertuigen worden bezet door een chauffeur een bevelvoerder en twee manschappen. Daarnaast hebben ze een tankwagen met 11.500 liter water ook op een Ginaf/Ziegler chassis voor twee personen. Sinds eind 2014 beschikken ze over een haakarmbakvoertuig met kraan, de Iveco heeft een 8×8 aandrijving voor in de natuur. Hier zal in 2016 een nieuwe watercontainer voor worden besteld. Daarnaast hebben ze nog wat kleinere voertuigen en aanhangers.

De brandweermensen werken op het kazerneterrein met 39 personen die diverse neventaken hebben. Het korps rukt gemiddeld 200 keer uit per jaar voor in de meeste gevallen natuurbranden. Daarnaast hebben ze nog de basis-brandweerzorg en de helikopter en vloeistofbrandbestrijdingen. De grote van het verzorgingsgebied bevat 5500 hectare. Als men bij grote branden de inzet niet alleen af kan, komt de civiele brandweer assisteren. Het korps zit sinds 2005 in de nieuwe kazerne op de legerbasis. Sinds vorig jaar beschikt het bedrijfsbrandweerkorps ook over een eigen trainingscentrum,.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.