Redactie algemeen 0 reactie(s) za 09 april 2016, 17:10

Spectaculaire brandweer wedstrijden in Kootwijkerbroek

Laatste update: 1 jaar geleden

KOOTWIJKERBROEK – De vrijwillige brandweer van Kootwijkerbroek heeft vandaag spectaculaire brandweer wedstrijden gehouden in het dorp. Zeventien deelnemende ploegen streden om de eerste plaats op de TAS-HD en Hoofdklasse wedstrijdbaan van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comite (ABWC).

Volgens het scenario werd er bij de Puurveensemolen een autobrand gemeld. Er bleek een overval te zijn waarbij de daders bij aankomst van de brandweer wegvluchten. De auto die in brand stond moest geblust worden. Ondertussen was er ook brand ontstaan in de molen. De brandweer moest de kelder in om de brand te bestrijden, tevens moest daar een slachtoffer gered worden. De molenaar was met een schotwond naar boven gevlucht en moest ook gered worden.

Op de Hoofdklasse baan werd er ook een autobrand gemeld ditmaal bij Bosch beton aan de Wesselseweg. De eerste tankautospuit van Kootwijkerbroek werd daarop ingezet. Bij het vullen van brandstof tank van een helikopter werd deze door een auto geramd en vloog in de brand. De bestuurder moest bevrijd worden door de brandweer van Kootwijkerbroek. Bij het ter plaatse komen van de officier van dienst en de wedstrijdploeg bleek er verderop een ongeval te zijn gebeurd. Twee personen waren bezig met werkzaamheden bij een put, een jongeman bleek in ”beton menger” gevallen te zijn en een aantal meter naar beneden te zijn gevallen, door de lopende band waarop hij terecht kwam werd zijn arm er af gerukt. En kwam halverwege vast te zitten. Deze werd vakkundig bevrijd. De andere werknemer bleek te zijn gespiesd door betonijzer. Een ander deel van het betonijzer bleek ook op de lopende band te zijn gekomen waardoor de motor van de lopende band in de brand vloog. Deze moest worden geblust.

TAS-HD

1. Zutphen

2. Bedrijfsbrandweer ASK ’t Harde

3. Brakel

4. Opheusden

5. De Valk

6. Voorthuizen

7. Ede Centrum

8. Aalten

9. Wageningen

10. Winterswijk

Hoofdklasse 

1. Buren

2. Elspeet

3. Putten

4. STH Gelderland Zuid

5. Uden

6. Dieren

7. Barneveld

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.