Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) ma 18 april 2016, 16:38

Vragen over watervoorziening bij brand op bedrijventerrein Puurveen

Laatste update: 1 jaar geleden

BARNEVELD – Fractie Van den Brink wil van het College van B&W op grond van artikel 37 van de Organisatieverordening voor de gemeenteraad vragen stellen over de brand die afgelopen nacht heeft plaatsgevonden op het bedrijventerrein in Kootwijkerbroek

De brand heeft een enorme schade veroorzaakt aan de inventaris en de gebouwen van de diverse ondernemers. Nadat er door de brandweer gelijk groot is opgeschaald waren veel manschappen aanwezig om de brand te bestrijden. Alleen bleek toen dat er veel te weinig water was om de juiste brandbestrijding aan te kunnen. 

Het bedrijventerrein Puurveen is pas enkele jaren in gebruik en het verbaasde diverse omstanders dat er niet voldoende water was om een effectieve brandbestrijding te kunnen doen. Dit werd ook door de brandweer als zeer frustrerend ervaren. 

Daarnaast heeft Van den Brink al eerder gehoord dat de naastgelegen woonwijk De Wiek bijna geen waterdruk heeft op de aansluitingen voor de particulieren woningen. 

Fractie Van den Brink heeft hierover de volgende vragen: 

  • Is het college met ons van mening dat het van het grootste belang is dat in de gemeente Barneveld alle brandputten voldoende water moeten geven bij een brandbestrijding als deze.
  • Is er bij de aanleg van dit bedrijventerrein wel voldoende aandacht geweest voor de aanleg van het watersysteem voor brandbestrijding. En wat denkt het college dat de oorzaak is dat er onvoldoende water beschikbaar was.
  • Wanneer zijn de laatste controles op de waterhoeveelheid uitgevoerd en waren deze voldoende om een brand als deze te kunnen bestrijden.
  • Bent u bereid om in kaart te brengen waar er binnen de gemeente Barneveld onvoldoende capaciteit op het waterstelsel is voor brandbestrijding.
  • Heeft de lage waterdruk in de woonwijk Puurveen een relatie met de povere watervoorziening op bedrijventerrein Puurveen en bent u bereid om de waterdruk in woonwijk De Wiek onder de aandacht van Vitens te brengen voor een betere comfort bij de bewoners.
Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.