Redactie 112 0 reactie(s) di 03 mei 2016, 16:45

Politie houdt man aan na vondst geïmproviseerd explosief

Laatste update: 1 jaar geleden

OTTERLO – De politie heeft op dinsdag 3 mei de bewoner van een woning van het Mosselpad in Otterlo aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij in zijn woning een geïmproviseerd explosief heeft gemaakt. De EOD werd ingezet om het explosief onschadelijk te maken.

De politie was aan het eind van de ochtend aanwezig bij de woning in het kader van een ontruiming. Een oplettende agent zag een voorwerp, wat leek op een explosief. De explosievenverkenner van de politie verrichte een eerste onderzoek, waaruit bleek dat er een reële kans was dat het om een explosief ging. De EOD kwam vervolgens ter plaatse om verder onderzoek te doen. De conclusie: het betrof geïmproviseerd zwaar illegaal vuurwerk. Het vuurwerk was zodanig bewerkt dat dit bij ontploffing ernstig letsel teweeg had kunnen brengen. Het werd door de EOD onschadelijk gemaakt.

Agenten zochten ondertussen naar de bewoner. Hij werd omstreeks 14.00 uur aangehouden in Wekerom. De man wordt ervan verdacht dat hij het explosief gemaakt heeft. Hij zit vast voor onderzoek.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.