Redactie 112 0 reactie(s) wo 04 mei 2016, 5:45

Opnieuw onrustige nacht in Edese wijk Veldhuizen [video]

Laatste update: 1 jaar geleden

EDE – Ondanks het gisteren ingestelde samenscholingsverbod was het afgelopen nacht weer onrustig in de Edese wijk Veldhuizen.

Omstreeks om 03:15 uur raakten door een felle brand vier auto’s beschadigd, drie daarvan zijn total loss. Opvallend was dat de melding later in de nacht was dan de ongeregeldheden van de afgelopen tijd. De autos stonden allen op een parkeerplaats in de wijk Veldhuizen-B terwijl de afgelopen nachten de incidenten met autobranden en geweld tegen de politie zich vooral afspeelden in de naastgelegen wijk Veldhuizen-A.

Er was veel politie op de been en er werd gecontroleerd op naleving van het samenscholingsverbod. Jongelui werden aangesproken door de politie en moesten hun ID-bewijzen tonen. Ook werden ze in sommige gevallen gevorderd naar huis te gaan of uit de wijk te vertrekken omdat zij zich ‘doelloos’ op straat zouden bevinden. De hele avond en nacht leek het een kat en muis spel tussen de politie en de jongeren. De jongeren bleven zich in kleine groepjes verzamelen maar gingen vaak snel uit elkaar als er politie in aantocht was.

Oorzaak van de ongeregeldheden van de afgelopen dagen zou vooral te maken hebben met het feit dat per 1 mei van dit jaar hun buurtcentrum/club door de gemeente is
gesloten. De jongeren zeggen zich nu te vervelen en willen dat ze een nieuwe plek krijgen.

Heeft u informatie, of weet u wie er verantwoordelijk is voor deze autobranden en vernielingen? Laat dit dan niet ongestraft. Bel 0900-8844.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.