Redactie 112 0 reactie(s) zo 15 mei 2016, 16:29

Brandweer redt paard uit sloot Griftdijk

Laatste update: 1 jaar geleden

WOUDENBERG – De brandweer van Woudenberg heeft zondagochtend een paard uit een sloot langs de Griftdijk gered. Hierbij kregen zij hulp van de post Maarn-Maarsbergen. Rond 09:30 werd de post Woudenberg gealarmeerd voor een dier in nood. Even daarvoor was de post ook al gealarmeerd voor assistentie bij een dier in nood in Barneveld. In de Gelderse plaats zou een koe in een put gevallen zijn en was assistentie van de Woudenbergse veetakel nodig.

Op de Griftdijk trof men een paard in een sloot, welke vast zat in het slib op de bodem. Enkele pogingen om het dier met blusslangen los te trekken werkten niet. Omdat de Woudenbergse veetakel in Barneveld was, waren en geen waadpakken, pakken om droog de sloot in te kunnen, beschikbaar. Het hulpverleningsvoertuig van Maarn-Maarsbergen werd gealarmeerd, om zo het paard beter te kunnen bereiken. Ook werd een shovel geregeld, om het paard gemakkelijker op de kant te kunnen krijgen. Daarvoor was echter wel een speciale paardenbroek nodig, een hulpstuk om het paard uit de sloot te kunnen tillen. In eerste instantie werd hiervoor de veetakel van de post Rhenen-Achterberg gealarmeerd, echter had het hulpverleningsvoertuig van Maarn-Maarsbergen ook een paardenbroek bij zich. De veetakel werd daarop afgemeld.

Met de shovel lukte het om het paard uit de sloot te krijgen. Het dier was duidelijk onderkoeld en bleef in eerste instantie in het weiland liggen. Met dekens werd geprobeerd het paard weer op te warmen. Ook een veearts verzorgde het paard. Na enkele minuten stond het dier vanzelf op en liep weer door het weiland rond. Hoe het paard in de sloot terecht heeft kunnen komen, is niet bekend.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.