Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) ma 06 juni 2016, 16:02

Omwisselen trekkercertificaat kan nog tot 1 juli

Laatste update: 1 jaar geleden

BARNEVELD – Inwoners met een trekkercertificaat die op 1 juli 2015 nog geen B-rijbewijs (auto) hadden, moeten vóór 1 juli 2016 hun trekkercertificaat laten omwisselen voor een T-rijbewijs (trekker). 

Wat is nodig voor het omwisselen van het trekkercertificaat? 

1. Het CBR moet beoordelen of iemand rijgeschikt is. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Inwoners moeten daarom het formulier ‘Eigen verklaring’ van het CBR invullen en opsturen naar het CBR. Dat kan via de website van het CBR (www.cbr.nl) of door het kopen van het formulier op het gemeentehuis voor € 32,80. 

2. Ook moet men een formulier ‘Omwisseling trekker rijbewijs’ van de RDW invullen. Dit formulier kan men downloaden via de site van de RDW (www.rdw.nl). Het ingevulde en ondertekende formulier stuurt men samen met het originele trekkercertificaat en een kopie van een geldig identiteitsbewijs naar de RDW. Tip: maak van het aanvraagformulier en het trekkercertificaat een kopie, zodat bij controle aangetoond kan worden dat deze zijn opgestuurd voor het aanvragen van een rijbewijs. 

3. Na het ontvangen van een positief besluit van het CBR en de RDW, kan men het rijbewijs met de categorie T aanvragen op het gemeentehuis. De kosten zijn € 38,95. Voor het aanvragen is nodig: 

- Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) 

- Een recente kleurenpasfoto 

Wissel op tijd om

De aanvraag voor het T-rijbewijs moet voor 1 juli 2016 ingediend zijn bij de gemeente, anders is het niet meer mogelijk het trekkercertificaat om te wisselen. Wie te laat is, moet opnieuw examens doen om een trekker-rijbewijs te halen. Meer informatie hierover staat op de website van het CBR. Met vragen kan men contact opnemen met het servicepunt Leven en Reizen van de gemeente Barneveld, telefoonnummer 14-0342. 

Bijschrijven van het T-rijbewijs 

Wanneer men voor 1 juli 2015 het B-rijbewijs heeft gehaald, dan kan men T-rijbewijs laten bijschrijven. Het T-rijbewijs wordt dan automatisch bijgeschreven bij de eerstvolgende vernieuwing van het rijbewijs. Het eerder bij laten schrijven is ook mogelijk en vooral raadzaam als men met een landbouwvoertuig in Duitsland rijdt. Daar is nu regelmatig een probleem omdat de categorie niet op het rijbewijs is ingevuld. De Nederlandse Overheid is nog bezig met onze buurlanden over de wederzijdse erkenning van elkaars trekker-rijbewijs.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.