Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 22 juni 2016, 16:05

ChristenUnie stelt vragen over veiligheid kruising Lange Voren-Willem Dreeslaan

Laatste update: 1 jaar geleden

BARNEVELD – De ChristenUnie in Barneveld wil dat het college van burgemeester en wethouders maatregelen neemt om de verkeersveiligheid op de kruising Lange Voren-Willem Dreeslaan te verbeteren. Aanleiding voor dat verzoek zijn meerdere ongevallen op die plek, aldus de fractie.

De fractie heeft de indruk dat dit vooral te maken heeft met fietsers die vanaf de Lange Voren rechtdoor gaan richting het industrieterrein de Valk en auto’s die vanaf de Lange Voren afslaan en daarbij geen voorrang geven aan fietsers. Ook kan het te maken hebben met auto’s die hard rijden op de Willem Dreeslaan. De ChristenUnie is van mening dat fietsers als kwetsbare deelnemers aan het verkeer beschermd dienen te worden.

Het kruispunt staat te boek als overzichtelijk. Toch vinden er regelmatig aanrijdingen plaats waarbij fietsers betrokken zijn. Heeft het college een beeld van de oorzaak van deze ongelukken, of Is het college bereid de oorzaak te onderzoeken?

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.