Redactie 112 0 reactie(s) wo 31 augustus 2016, 16:42

Vliegtuigje maakt noodlanding in weiland

Laatste update: 1 jaar geleden

BARNEVELD / RENSWOUDE – Een sportvliegtuigje heeft woensdagmiddag omstreeks 16:00 uur een noodlanding gemaakt op de Renswoudsestraatweg in Lunteren, vlakbij de grens met Barneveld en Renswoude. Niemand is daarbij gewond geraakt.

De Nederlandse piloot, de enige inzittende, was eerder op de dag van Lelystad naar vliegveld Midden-Zeeland (tussen Middelburg en Goes) gevlogen en was nu op de terugweg. Tijdens de vlucht merkte hij al enige hapering in de motor en in de omgeving van Barneveld moest een landing worden ingezet doordat de motor stilviel. Bij de landing kon de vlieger gebruik maken van een zeer groot grasveld en dat was zijn geluk. Daardoor kon hij het toestel veilig en geheel zonder schade aan de grond zetten. Wel verklaarde hij het nog even warm te hebben gekregen van een sloot aan het einde van het veld, maar hij stond voor die tijd stil.

Het betreft een gehuurd toestel met Duitse registratie gevlogen door een Nederlandse piloot. De man is normaal verkeersvlieger van beroep. De luchtvaartpolitie zal ter plaatse komen om onderzoek te doen. Zoals het lijkt kan het toestel na reparatie en goedkeuring weer zelfstandig vanuit het weiland opstijgen. Het is een ouder toestel, gebouwd in 1965, van het type Cessna172.

Update

Het brevet van de piloot is ingenomen. Het vliegtuig is rond 19:45 uur weggevlogen door een instructeur. 

Deel dit artikel

Video

https://www.youtube.com/watch?v=6SdBQGOYyD8

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.