Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 27 oktober 2016, 16:22

Barneveld draagt camerabewaking over aan KVO Barneveld-Voorthuizen

Laatste update: 1 jaar geleden

BARNEVELD – De gemeente Barneveld heeft vandaag – 27 oktober 2016 – de camerabewaking in de centra van Barneveld en Voorthuizen overgedragen aan Keurmerk Veilig Ondernemen Barneveld-Voorthuizen. Deze overdracht betekent dat KVO Barneveld-Voorthuizen verantwoordelijk is voor het cameratoezicht en niet langer de gemeente Barneveld.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen Barneveld-Voorthuizen is een samenwerkingsverband van gemeente, ondernemers en politie om de veiligheid in en om winkelcentra te verbeteren. De afgelopen jaren zijn, met succes, verschillende activiteiten ontwikkeld om de veiligheid te vergroten. Het gemeentelijke cameratoezicht in de openbare ruimte heeft bijdragen aan veiliger winkelcentra. In de KVO-gebieden in de gemeente Barneveld is geen sprake (meeer) van problemen op het gebied van de openbare orde en daarom is gemeentelijk cameratoezicht eigenlijk niet langer nodig. Camerabewaking kan wel een functie blijven vervullen als deze camera’s onder de verantwoordelijkheid van het KVO Barneveld-Voorthuizen vallen. De partijen die samenwerken in het KVO zijn van mening dat camera’s een belangrijke preventieve werking hebben. Zij besloten daarom dat het KVO de camerabewaking van de gemeente overneemt.

Afgelopen juni werden, om dezelfde reden, de bewakingscamera’s op de bedrijventerreinen overgedragen aan de Stichting Veiligheid en Beheer Bedrijventerreinen Barneveld.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.