Redactie lokaal 0 reactie(s) wo 21 december 2016, 19:53

Paard kreupel door vuurwerkgooiers

Laatste update: 1 jaar geleden

SCHERPENZEEL – Jongens staken zaterdagmiddag in Scherpenzeel vuurwerk af voor een paard. Het dier sloeg daardoor op hol en liep daarbij drie kreupele benen op.

De eigenaresse liep die bewuste middag met haar Friese merrie Djorra door het dorp. Het paard was aan het revalideren van een peesontsteking. Op de kruising van de Burgemeester Roell-Laan en de Holevoetlaan kwamen ze de twee jongens tegen. Ze kwamen al vuurwerk afstekend op hun af fietsen. Djorra is verkeersmak en niet bang voor vuurwerk in de verte, maar als het zo dichtbij komt, gaat het fout.

Door de knallen ging de merrie er in volle vaart vandoor. Uiteindelijk is het paard teruggelopen naar de stal. Later bleek ze drie kreupele benen te hebben en ook kwam er bloed uit haar neus van de krachtinspanning.

De politie bezig met een onderzoek en kan daarbij uw hulp goed gebruiken. Alle informatie kunt u sturen naar de politie Barneveld, team dierenpolitie. U kunt daarvoor bellen met het telefoonnummer 0900-8844 of het nummer 144 van de dierenpolitie.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.