Logo 112Barneveld

Redactie 112 0 reactie(s) zo 22 januari 2017, 16:53

Vissen in singel Van Wijnbergenlaan happen naar zuurstof

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 10:16 uur

BARNEVELD – De brandweer van Barneveld is zondagochtend bezig geweest om met meerdere stralen water zuurstof in een singel aan de Wethouder van Wijnbergenlaan te pompen. Leden van de Hengelsport Vereniging Barneveld (HSV Barneveld) constateerden bij een meting eerder die ochtend een zuurstofgehalte van 0,8 terwijl dit normaal een gehalte van 3 moet zijn.

De brandweer werd rond 11:00 gealarmeerd dat er meerdere vissen onder het ijs zaten. Op enkele plekken waar het ijs open was zaten tientallen vissen met hun bekken boven het water naar zuurstof te happen. Door het ijs op meerdere plaatsen langs de kant open te breken en vervolgens water op te zuigen en terug te pompen moest uiteindelijk het zuurstofgehalte omhoog gaan.

Naast de brandweer waren ook medewerkers van de afdeling milieu en het waterschap aanwezig. Rond 13:00 uur bleek er weer voldoende zuurstof in het water te zitten en kon de brandweer inpakken en huiswaarts keren.

Omdat er meerdere gaten in het ijs zijn aangebracht is het gebied door de politie afgezet met linten en hebben medewerkers van de gemeente borden geplaatst in verband met gevaarlijk ijs.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.