Redactie algemeen 0 reactie(s) zo 02 april 2017, 18:20

Verzoek om geen sirene in De Burgt vanwege ooievaar

Laatste update: 1 jaar geleden

BARNEVELD – Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur precies wordt de sirene getest. Het verzoek van sommige bewoners in de wijk De Burgt is echter om de sirene morgen niet te laten gaan vanwege een ooievaar.

Sinds kort nestelt er een ooievaar bovenop de sirene paal bij de Grote Beek in De Burgt. Er is contact gezocht met Dirk Klein, veiligheidscoordinator van de gemeente Barneveld, met het verzoek de sirene voor morgen uit te schakelen. Of dat zo gemakkelijk gaat is nog niet duidelijk. De brandweer moet hier uiteindelijk een beslissing over nemen.

Update

De gemeente heeft besloten de sirene in De Burgt maandagmiddag niet te testen. De komende weken wordt in de gaten gehouden of de ooievaar weg is en of de test volgende maand wel kan doorgaan. Als de ooievaar eerder is verdwenen, kan het zijn dat de paal een keer extra getest wordt. Deze test wordt dan nadrukkelijk met de buurt gecommuniceerd.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.