Redactie algemeen 0 reactie(s) do 06 juli 2017, 19:06

Start asfalteren Stationsweg en Wencopperweg

Laatste update: 1 jaar geleden

BARNEVELD – Op maandag 10 juli 2017 start aannemer BAM Infra B.V. met het asfalteren van de oostzijde van de Stationsweg en een gedeelte van de Wencopperweg. Autoverkeer moet tijdelijk gebruik maken van de ‘oude’ Wencopperweg (parallel aan het spoor). Vrachtverkeer met de bestemming Wencopperweg moet omrijden via de Wesselseweg en de Hanzeweg-Zuid.
De werkzaamheden duren van maandag 10 tot en met woensdag 12 juli 2017. In week 29 start BAM Infra B.V. aan de westzijde van de Stationsweg en wordt auto- en fietsverkeer naar de (nieuwe en bredere) oostzijde van de Stationsweg geleid.

De verkeersmaatregelen zijn nodig nu het laatste gedeelte van deze eerste fase is aangebroken. De afgelopen periode heeft BAM Infra B.V. de oostzijde van de Stationsweg onder handen genomen. De weg is verbreed en er is een nieuw, breder, fietspad aangelegd. “Een lastige klus omdat er maar erg weinig ruimte was. Dat is straks – als we aan de westzijde gaan beginnen – voorbij, omdat auto’s en fietsers dan gebruik kunnen maken van het nieuwe, bredere, gedeelte aan de oostzijde”, legt projectleider Chris van Geerestein uit.
“Tijdens het aanbrengen van het asfalt op de Stationsweg en de Wencopperweg, kan het verkeer geen gebruik maken van die Wencopperweg. Daarom stellen we de ‘oude’ Wencopperweg, parallel langs de spoorlijn, tijdelijk weer open.

Het is niet wenselijk om vrachtwagens over deze weg te laten rijden; daarom hebben we voor het vrachtverkeer met de bestemming Wencopperweg een omleiding over de Wesselseweg en de Hanzeweg-Zuid ingesteld. Verkeersregelaars zullen bij de kruising Stationsweg / Van Wijnbergenlaan en Wencopperweg / Hanzeweg-Zuid vrachtwagenchauffeurs met de bestemming Wencopperweg op deze omleiding wijzen; doorrijden heeft geen zin, omdat er in de Wencopperweg een wegversmalling is aangebracht. Vrachtverkeer voor de Stationsweg/Binnenveld kan wél doorrijden.”

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.