Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 28 juli 2017, 16:30

Ruim 11 procent Barnevelders neemt deel aan Burgernet

Laatste update: 1 jaar geleden

BARNEVELD – Meer dan 11 procent van de inwoners van de gemeente Barneveld is aangesloten bij Burgernet. Dit ligt ruimschoots boven het landelijke gemiddelde van 9,8 procent. Dat blijkt uit het tweede kwartaalverslag van Burgernet Oost-Nederland. 

Burgernetdeelnemers 

De gemeente Barneveld telt per 1 juli 2017 6.335 Burgernetdeelnemers, dit komt neer op 11,4 procent. Het district Gelderland-Midden, waar Barneveld deel van uit maakt, heeft 73.853 Burgernetdeelnemers (10,9 procent). 

Inzet Burgernetmail 

In het 2ᵉ kwartaal van 2017 werden er in het district Gelderland-Midden 178 Burgernetmails verstuurd. Dit betreft berichten die niet om heterdaadgevallen gaan. In 87 procent van de gevallen ging het om berichten na woninginbraken. De overige 13 procent ging over incidenten als brandstichting, geweldpleging, straatroof, inbraak in vaar-/ voertuig en vernieling. 

Op de 178 verstuurde mails in Gelderland-Midden, kwamen 43 reacties van Burgernetdeelnemers. De door het team afgehandelde reacties bevatte in 53 procent relevante opsporingsinformatie. 

Uit het verslag blijkt dat het aantal verzonden Burgernetmail is gedaald ten opzichte van het 1e kwartaal van 2017 (440 Burgernetmails). In Barneveld werden in totaal 18 Burgernetmails verstuurd in het tweede kwartaal van 2017. In het eerste kwartaal waren dat er nog 32. 

Het team Veluwe Vallei Noord, waar Barneveld deel van uit maakt, zette Burgernetmail in na 64 procent van de woninginbraken. 

Spraak en SMS Burgernetacties vaker succesvol 

De meldkamer Arnhem verzond voor Gelderland-Midden in het 2e kwartaal van 2017 in totaal 75 Burgernetacties in de vorm van een spraak of sms-bericht. Dit betrof vermissingen van personen (62 keer) en heterdaadacties (13 keer). In totaal betroffen 7 van deze berichten zaken in de gemeente Barneveld. 

Van de uitgezette Burgernetacties in Gelderland-Midden had 87 procent een positieve afloop. Het percentage ‘harde successen’ lag met 13 procent beduidend hoger dan in het eerste kwartaal van 2017, waarin 2 procent van de oplossingen voor 100 procent het gevolg was van de inzet van Burgernet. 

Ook in de gemeente Barneveld zijn in het tweede kwartaal succesvolle Burgernetacties geweest. Zo werd op 31 mei een vermiste 76-jarige man uit Barneveld dankzij een Burgernetactie snel opgemerkt. Ook een 8-jarig vermist meisje uit Garderen werd op 13 juni snel gevonden dankzij de oplettendheid van Burgernetters.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.