Redactie lokaal 0 reactie(s) ma 19 november 2018, 17:02

CDA stelt vragen over doorrijhoogte van het viaduct op de Kallenbroekerweg

Laatst bijgewerkt: zondag 10:26 uur

BARNEVELD – Afgelopen vrijdag 11 november 2018 is een vrachtwagen met varkens klem komen te zitten onder het viaduct aan de Kallenbroekerweg. De fractie van het CDA Barneveld heeft het college van B&W vragen gesteld over (de doorrijhoogte van) het viaduct bij de Kallenbroekerweg.

Wat de fractie van het CDA opvalt is dat hier wel vaker (onlangs nog op 31 augustus jl.) een vrachtauto is klemgereden ondanks dat er een waarschuwingsbord is geplaatst. Dit waarschuwingsbord staat echter in de berm en bovendien tientallen meters van het viaduct vandaan. Het is dan ook zeer goed mogelijk dat de bebording door vrachtwagenchauffeurs over het hoofd wordt gezien. Wat bij dergelijke viaducten nog wel eens gebeurt is dat een waarschuwingsbord boven het viaduct wordt geplaatst, waardoor het bord precies in het gezichtsveld van de chauffeurs komt. 

Aangezien de fractie van het CDA verkeersveiligheid heel belangrijk vindt, en de waarschuwingsborden bij het A-30 viaduct aan de Kallenbroekerweg beter zichtbaar gemaakt kunnen worden, stelt de fractie van het CDA op grond van artikel 42 van de Organisatieverordening van de gemeenteraad de volgende vragen: 

  • Deelt u de mening van de fractie van het CDA dat het waarschuwingsbord bij het A-30 viaduct aan de Kallenbroekerweg niet goed zichtbaar is?
  • Bent u het met de fractie van het CDA eens dat de waarschuwingsborden die op redelijke afstand van het viaduct staan door verkeersdeelnemers over het hoofd kan worden gezien?
  • Bent u bereid om de waarschuwingsborden op het A-30 viaduct te plaatsen, zodat de waarschuwingsborden voor verkeersdeelnemers beter zichtbaar zijn?
  • Bent u het met de fractie van het CDA eens dat met het plaatsen van een waarschuwingsbord op het viaduct de verkeersveiligheid toeneemt?
  • Zijn er bij u meer viaducten binnen de gemeente bekend waar het waarschuwingsbord slecht zichtbaar is?
  • Ziet u nog andere mogelijkheden die een bijdrage kunnen leveren aan het vergroten van de verkeersveiligheid bij viaducten binnen de gemeente? Zo ja, bent u dan voornemens deze mogelijkheden aldaar toe te passen? 

Zie ook:

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.