Redactie lokaal 0 reactie(s) wo 10 juli 2019, 17:06

Glasscherven, alcohol- en drugsgebruik en vernielingen op recreatiegebied Zeumeren

Laatst bijgewerkt: zondag 10:29 uur

VOORTHUIZEN – De overlast door jongeren op het recreatiegebied Zeumeren blijft – ondanks de extra inzet van Leisurelands, gemeente en politie – een hardnekkig probleem. Dat concluderen de drie partijen naar aanleiding van de afgelopen weken waarin het vanwege het zomerse weer erg druk was. Vooral het jongerenstrand zorgt voor problemen.

Enkele weken geleden maakten de partijen afspraken om het zomerseizoen 2019 met zo min mogelijk overlast te worden geconfronteerd. Meer controles en afspraken met jongeren die eerder een terreinontzegging kregen, hebben helaas niet geholpen. Glasscherven in het water en op de ligweides (met alle gevolgen van dien), overmatig alcohol- en drugsgebruik, vernielingen en bergen afval.

Leisurelands, gemeente en politie betreuren het dat – ondanks extra inspanningen om de overlast te verminderen – nog altijd sprake is van overlast. De extra inzet op toezicht en handhaving wordt voortgezet, maar de drie partijen roepen ook ouders op om dit probleem te bespreken. Zeumeren is nu een voor iedereen vrij toegankelijk gebied om te recreëren. Met het tegengaan van de overlast, het herstellen van de vernielingen en het opruimen van al het afval zijn hoge kosten gemoeid. Het zou volgens Leisurelands en gemeente jammer zijn als het gevolg daarvan is dat er andere maatregelen nodig zijn. De kosten die Leisurelands nu maakt voor extra toezicht zorgt ervoor dat er minder geld over blijft om te investeren in bijvoorbeeld nieuwe speeltoestellen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.