Logo 112Barneveld

Redactie algemeen 0 reactie(s) zo 24 januari 2021, 16:43

Beeld en monument ingepakt in Barneveld uit protest tegen avondklok

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 10:12 uur

BARNEVELD – In Barneveld zijn in de nacht van zaterdag op zondag diverse monumenten ingepakt in plastic. Het vrijheidsmonument bij begraafplaats De Plantage aan de Narcissenstraat is in zwart plastic gewikkeld. Het monument van Jan van Schaffelaar is in wit plastic gewikkeld. De actiegroep ‘76 jaar terug in de tijd’ heeft dit gedaan uit protest tegen de avondklok, die zaterdagavond voor het eerst inging.

In meer plaatsen zijn beelden ingepakt zo ook in Apeldoorn, Veenendaal, Wageningen en Rhenen. Aan de Wesselseweg is zelf een bord geplaatst net de tekst: “Spertijd Controle Landwacht”.

“Wij zijn geen corona-ontkenners, maar bezorgde burgers die de genomen maatregelen niet in verhouding vinden staan tot de kwaal.” Meldt de groep op Twitter.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.