Logo 112Barneveld

Redactie 112 0 reactie(s) zo 14 maart 2021, 4:52

Waarom publiceert de politie niet altijd een foto bij een vermissing?

Laatst bijgewerkt: zondag 10:37 uur

BARNEVELD – De politie doet regelmatig beroep op het publiek om uit te kijken naar vermiste personen, zo ook in de regio Barneveld. Daarbij publiceert de politie niet altijd een foto, waarom eigenlijk?

Bij vermissingen worden inwoners van Barneveld vaak via Burgernet of Social Media opgeroepen om uit te kijken naar de vermiste persoon. Dergelijke oproepen worden meestal ook verspreid via verschillende media, zo ook via 112Barneveld. Lezers zijn vaak verontwaardigd waarom er bij zo’n oproep geen naam of foto wordt gepubliceerd door de politie.

Medewerkers van de politie maken altijd een inschatting van de aard en ernst van een vermissing. Achter de schermen wordt bijvoorbeeld het internet afgezocht naar de laatste activiteiten of verbijfsplaatsen van de vermiste persoon. Om bekendheid te vergroten van een vermissing, kan de politie oproepen plaatsen op de website van de politie of de verschillende sociale-mediakanalen. Ook met naam of foto, maar dit doet de politie niet zomaar.

Zwaar middel
‘Het plaatsen van de naam of foto van een vermist persoon is iets waar de politie zorgvuldige afweging in maakt. Het is namelijk een zwaar middel om in te zetten. Want eens op internet, altijd op internet’, aldus de politie. En dat kan later problemen opleveren. ‘Dat kan bijvoorbeeld invloed hebben in de toekomst bij het solliciteren naar een baan, wanneer de toekomstig werkgever op internet zoekt op de naam van de sollicitant.’

Bij ongeveer tachtig procent van de vermissingen die worden gemeld, is het binnen 24 tot 48 uur duidelijk waar de vermiste is. ‘Soms is iemand gewoon even niet bereikbaar of is iemand de afspraak vergeten.’ Bij langere vermissingen doet de politie uiteraard verder onderzoek.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.