Redactie lokaal 0 reactie(s) za 03 april 2021, 22:22

Het Pastoriebos in Voorthuizen, hoe zit het nou precies? [video]

Laatst bijgewerkt: zondag 10:37 uur

VOORTHUIZEN – Het Pastoriebos in Voorthuizen is de laatste tijd volop in het nieuws. Het bos was tot een aantal jaar geleden in handen van de Hervormde Gemeente van de naastgelegen kerk, maar zij hebben het Pastoriebos verkocht aan een projectontwikkelaar. Daar zijn ook de plannen voor het appartementencomplex met 25 woningen doorontwikkeld, met goedvinden van de gemeente.

De bewoners hebben grote bezwaren tegen de bouw en voelen zich niet door de gemeente gehoord. De gemeentelijke Monumentencommissie heeft zich ook tegen de bouwplannen gekeerd. Het is bos is gewoon van te grote cultuurhistorische waarde.

Judith van den Wildenberg, fractievoorzitter van Burger Initiatief Gemeente Barneveld, kreeg een rondleiding van koster Jan Liefting en OnlineBarneveld.nl moch mee.

Deel dit artikel

Video

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.