Redactie evenement 0 reactie(s) di 13 juli 2021, 16:49

Experimenteren met Makey Makey in de Bibliotheek Barneveld

BARNEVELD – Woensdag 21 juli van 14.00 tot 15.30 kunnen kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud experimenteren met Makey Makey in de Bibliotheek Barneveld. Een banaan als muis, een toetsenbord van klei of aluminiumfolie? In deze creatieve en tegelijk leerzame workshop leren kinderen wat je allemaal kunt met Makey Makey.

Er blijkt van alles mogelijk als je de stekkertjes van de Makey Makey aansluit op alledaagse voorwerpen. Het werkt eenvoudig: een alledaags voorwerp als een banaan wordt via dit apparaatje verbonden met de computer. Nu bedien je de computer met de banaan omdat de computer ‘denkt’ dat de banaan een toets op een toetsenbord is. Door de banaan aan te raken kun je bijvoorbeeld een letter typen, een geluid afspelen, een poppetje laten springen. Kun je dan ook met 5 bananen een concert geven? Ja, dat kan! Bij deze workshop gaan kinderen zelf – onder begeleiding – aan de slag met het uitpluizen van de Makey Makey.

Aanmelden via de website
Ongeveer 1,5 uur kunnen kinderen experimenteren met Makey Makey en kost €3,50 euro per persoon. Dit is inclusief limonade. Om mee te doen aan deze workshop hoef je geen lid te zijn van de Bibliotheek. Aanmelden kan via www.bibliotheekbarneveld.nl.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons