Redactie evenement 0 reactie(s) wo 28 juli 2021, 17:28

Tower Jumpers organiseert 3X3NL Barneveld [Afgelast]

BARNEVELD – Komende zaterdag wordt aan de Kapteijnstraat in Barneveld de 3x3NL Tour georganiseerd door basketbalvereniging Tower Jumpers, in samenwerking met de Nederlandse Basketbal Bond. De 3x3NL Tour is de 3×3 basketball tour van de Nederlandse Basketball Bond. Iedereen kan deelnemen door zich in te schrijven voor één van de 3x3NL voorronden, of je nu gezellig met je team in de zon een basketbaltoernooitje wil spelen of serieuze ambities hebt om je te plaatsen voor het NK 3×3 in Amsterdam.

Geen actieve basketballer, maar wel een liefhebber? Tijdens de 3x3NL toernooien geniet je naast 3×3 basketball van entertainment, muziek en gaming. Toegang voor toeschouwers is gratis, dus kom gezellig langs. We zien elkaar tijdens de 3x3NL Tour 2021!

1 basket, 2 teams en 3 spelers
Eén van de grootste krachten van 3×3 basketball is de toegankelijkheid, het kan door iedereen gespeeld worden (mannen, vrouwen, jongens, meisjes, valide, invalde) zowel op recreatief als professioneel niveau. Daarnaast zijn de toegepaste regels (link 3×3 regels) en de vereiste capaciteit ook erg toegankelijk. Alles wat je nodig hebt is 1 basket, 2 teams en 3 spelers per team op een half basketball court. “3×3 easy as 1,2,3!”.

Nederlands Kampioenschap: Streetball Masters
3×3 Basketball wordt sinds 2009 officieel aangeboden door de Nederlandse Basketball Bond, door middel van het jaarlijks terugkerende Nederlands Kampioenschap 3×3 basketball: Streetball Masters. Sinds 2010 is 3×3 basketball een officieel erkende discipline door de internationale basketballfederatie FIBA.

Bekijk hieronder de video van BarneveldTV.

Update

Helaas, vanwege de slechte weersvoorspelling gaat het basketbaltoernooi zaterdag 31-07 niet door.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons