Logo 112Barneveld

Redactie overig 0 reactie(s) ma 05 september 2022, 19:25

Politie wijst op gevaren gelblaster na nieuwe TikTok challenge

Laatst bijgewerkt: maandag 5 sep 2022 om 22:51 uur

De afgelopen tijd is er een nieuwe TikTok challenge in omloop; hierbij schieten (voornamelijk) jongeren gelballetjes uit de gelblaster op voorbijgangers. Hierbij wordt de reactie van voorbijgangers gefilmd en deze video’s worden op TikTok gezet.

Het gebruik van deze wapens is allereerst natuurlijk gevaarlijk; de balletjes zijn gevuld met water en worden krachtig afgeschoten. Behalve dat de balletjes in de kwetsbare delen van voorbijgangers kunnen komen, veroorzaakt het ook een brandende en pijnlijke plek.

Daarnaast zijn de wapens die hiervoor gebruikt worden verboden. Indien iemand dit wapen in bezit heeft, kan diegene worden aangehouden en wordt het wapen in beslag genomen. Indien het wapen is gebruikt kunnen er extra strafbare feiten bij komen, zoals openlijke geweldpleging. Zo lopen jongeren het risico om al op jonge leeftijd een strafblad te krijgen.

Het gebruik van de gelblaster heeft nog een risico; indien agenten het wapen niet kunnen onderscheiden van een echt vuurwapen, bestaat de kans dat zij genoodzaakt zijn om hun vuurwapen te gebruiken.

De politie doet bij deze een dringende oproep aan alle ouders en verzorgers om de jongeren extra te wijzen op de gevaren van het bezit en gebruik van deze gelblasters.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.