Redactie overig 12 reactie(s) ma 04 juli 2022, 16:14

Politie zoekt vier verdachten na ongeregeldheden Kootwijkerbroek en Stroe

REGIO – De politie zoekt vier verdachten na ongeregeldheden in de omgeving van Kootwijkerbroek en Stroe afgelopen dinsdag. Agenten werden er tijdens uit de hand gelopen boerenprotesten belaagd en in het nauw gedreven. Ook werden er vernielingen aangericht. De gezichten van de verdachten zijn vooralsnog onherkenbaar gemaakt en de politie roept de verdachten op om zich te melden.

Meld jezelf

De verdachten hebben tot vrijdag de tijd om zich te melden. Doen zij dit niet voor dit tijd, dan worden hun foto’s herkenbaar gepubliceerd. We roepen de verdachten op om zich te melden op het politiebureau. Ook kunnen ze contact opnemen via 0900-8844.Mensen die niet bij de vernielingen betrokken waren, maar wel iemand herkennen op de foto’s, vragen we ook om contact met ons op te nemen. Dit kan ook via de opsporingstiplijn, bel dan naar 0800-6070.

Beelden semi-openbaar

De politie en het Openbaar Ministerie nemen deze zaak hoog op vanwege de maatschappelijke onrust en de dreiging die uitging van de acties in Stroe. Om die reden worden vandaag de eerste beelden semi-openbaar gemaakt. Het volledig openbaar maken van beelden waarop strafbare feiten te zien zijn, is gebonden aan strenge regelgeving. Immers, voor heel Nederland (en daarbuiten) is te zien dat degene op de beelden betrokken is bij het plegen van strafbare feiten. Om die reden wordt per zaak gekeken of en wanneer beelden openbaar gemaakt mogen worden, ter bescherming van de rechten van de verdachte.

Deel dit artikel

Reacties

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons