Redactie — algemeen7 reactie(s) — vr 22 oktober 2021, 3:25

Poll: Iemand die zich niet wil laten vaccineren heeft toch recht op dezelfde zorg

NEDERLAND – De basisregel van zorg verlenen is dat je iedereen helpt. Als iemand hulp nodig heeft ga je je niet eerst afvragen hoe het komt dat die persoon ziek is geworden.

Maar als jouw operatie uitgesteld moet worden omdat de IC-bedden bezet zijn door patiënten met COVID-19, wat misschien voorkomen had kunnen worden met een vaccinatie, dan denk je daar misschien anders over.

‘Met een vaccin hadden we dat bed vrij kunnen houden’

Verzorgen van ongevaccineerden geeft spanning op de ic. Het resulteert in een discussie die meer en meer gaat verharden. Wat is jouw mening?

Iemand die zich niet wil laten vaccineren heeft toch recht op dezelfde zorg
  • Eens 73%, 499 stemmen
    499 stemmen 73%
    499 stemmen - 73% van alle stemmen
  • Oneens 27%, 185 stemmen
    185 stemmen 27%
    185 stemmen - 27% van alle stemmen
Totaal aantal stemmen: 684
21 oktober 2021 - 23 oktober 2021
De poll is beëindigd
0 0 stemmen
Tip of opmerking? ✉️ ons!
Deel dit artikel

Reacties

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bezorgde moeder
Bezorgde moeder (@guest_139)
Offline
1 maand geleden

We betalen allemaal zorgpremie toch. En er zijn zat mensen die een grondige reden hebben om niet te vaccineren en er alles aan doen om gezond te blijven. Ik vind het wel een belachelijke poll om het er nog een beetje in te smeren de verdeeldheid groeit met de dag en dat allemaal om een prikkie waarvan we nog niets weten. Als je om wat voor reden door de prik in het ziekenhuis komt te liggen krijg je toch ook zorg. Wat je goed recht is….

Erik
Erik (@guest_140)
Offline
1 maand geleden

Ik vind het lastig, eerst wilde ik reageren met “Tuurlijk, iedereen hoort de juiste zorg te krijgen”. Maar, de andere kant is, het gaat bij Corona niet alleen om de medische zorg die JIJ krijgt. Corona is besmettelijk, dus als jij weigert je te laten vaccineren, zorg je er niet alleen voor dat jij mogelijk opgenomen wordt in het ziekenhuis en iemand anders onnodig de kans op zorg ontneemt, maar verspreid je het ook harder dan iemand die gevaccineerd is. De kans dat iemand die gevaccineerd is in het ziekenhuis moet worden opgenomen is vrijwel nihil.

Daarom vind ik het ook een hele andere situatie dan bijvoorbeeld roken of motorrijden, dat is niet besmettelijk, daardoor is de impact op de zorg beperkt tot wat je jezelf aandoet, maar het zorgt niet voor een verspreiding of kettingreactie. Als je niet gevaccineerd bent, is de kans dat je opgenomen moet worden veel groter, verspreid je het sneller, zorg je dus voor meer andere besmettingen en potentiële ziektegevallen en is het effect dus veel groter dan wanneer je moet opgenomen worden voor iets wat alleen maar beperkt is tot jezelf.

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Erik
Veluwse miep
Veluwse miep (@guest_141)
Offline
Antwoord aan  Erik
1 maand geleden

Verkeersslachtoffers door drankrijders zien we ff over het hoofd? Als iedereen de 1,5 meter maatregel respecteert en gezond leeft hoef je alleen de kwetsbaren te vaccineren. Jammer dat niet gevaccineerden afgeschilderd worden als religieus, allochtoon of laaggeletterd. Er zijn ook nog mensen met een kinderwens en wat onder de pet gehouden wordt is dat het vaccin wel degelijk gevolgen heeft voor de vruchtbaarheid.
Gevacineerden leven als God in Frankrijk door niet in quarantaine te gaan als ze positief zijn, dat werkt ook niet echt mee aan het indammen van het virus. Er zijn helaas nog steeds mensen zieker door de maatregelen/ isolatie dan door het virus zelf.

Willie
Willie (@guest_144)
Offline
Antwoord aan  Erik
1 maand geleden

Beste Erik ik denk dat de eerste reactie uit je hart komt. Daarna wordt je beïnvloed door het ik noem het maar ” nieuwe normaal”. Ik vraag me erg af wat nu werkelijk klopt van de beloftes rondom het vaccin. En ik vind het ook heel erg dat we door de overheid zo tegen elkaar opgehitst worden. Om maar 1 vb te noemen. Als er in de trein een naar rook ruikend persoon naast me komt zitten. Krijg ik het benauwd. Daarom zeg ik toch ook niet dat die mensen niet meer in de trein mogen zitten omdat ik het benauwd krijg van de lucht. En ik ben benieuwd hoe schadelijk alleen de lucht al is.

Iwab
Iwab (@guest_142)
Offline
1 maand geleden

Mensen die roken hebben recht op de zelfde zorg?
Mensen die drinken hebben recht op de zelfde zorg?
Mensen die ongezond eten hebben recht op de zelfde zorg?
Mensen die hun kinderen niet laten vaccineren hebben recht op de zelfde zorg?
Mensen die met drank op achter het stuur kruipen hebben na een ongeluk recht op dezelfde zorg?
Mensen die gevaarlijke sporten beoefenen hebben recht op dezelfde zorg?
Mensen die…. ach vul zelf maar aan. Iedereen heeft recht op zorg!
Maar de volgende stap zal wel zijn wie die niet volgens de regels van de zorgverzekering leeft gaat meer betalen of sterker nog is niet meer verzekerd en wordt overal geweigerd omdat hij geen QR code kan overleggen. Ophouden met het ophitsen van Mensen!

Chris
Chris (@guest_143)
Offline
1 maand geleden

Veel liever zou ik de keus hebben om helemaal niet meer mee te hoeven betalen aan de huidige zorg. Geen recht en geen plicht. Met een klein groepje zijn we prima in staat om eventuele zorg zelf te betalen. Het huidige verplichte collectief zorgt voor corruptie.

Anita
Anita (@guest_148)
Offline
1 maand geleden

Niet vaccineren, staat niet in de bijbel, jaren in de biblegelt gewoont, en de hypocretie jaren geobserveerd en de mentaliteit van “moet kunnen” omtrent zwart geld, sex voor huwelijk, indoctrineren van gezinsleden, en milieuvervuiling en het dienen van de “manon”, ik zeg afzetten deze gebieden !

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons