Redactie lokaal 0 reactie(s) ma 25 oktober 2021, 20:13

Serverroom opruimen? 5 tips voor een opgeruimde serverkamer!

De serverroom breidt zich snel uit in kantoorgebouwen, universiteiten en scholen. Als je ooit een uitgebreid netwerk hebt beheerd, weet je dat schoonmaken van cruciaal belang is. Stof en puin kunnen systemen verstoren. Het onderhoudsteam van de faciliteiten en het personeel van de informatietechnologie moeten samenwerken om een ​​goede binnenluchtkwaliteit in de serverruimte te garanderen. Met behulp van de vijf tips die genoemd worden is het zeker mogelijk om de serverkamer goed op te ruimen, waarbij de producten van Nedelko bovendien zeker kunnen helpen. 

Vermijd bouwstress

Het is onvermijdelijk dat scholen en kantoren upgrades en reparaties nodig hebben. Circuitbedrading, HVAC renovaties en ingrijpende verbouwingen brengen aannemers naar het pand. Binnenconstructies kunnen grote schade aanrichten aan de netheid van je serverruimte. Goede communicatie en goede preventie kunnen je apparatuur beschermen tegen een bouwpuinhoop.

Pas op voor dozen

Een serverruimte is geen extra opslagruimte. Kartonnen dozen en stukjes piepschuim brengen deeltjes in het milieu. Microafval zet zich af op gevoelige apparatuur, hoopt zich op in ventilatieopeningen en blaast koelventilatoren op. Wees proactief in het voorkomen van stof. Breng geen pakketten in kritieke omgevingen. Pak in plaats daarvan alle nieuwe apparatuur buiten de serverruimte uit. Ook is het een goed idee om spiraalbanden in te zetten zodat je de kabels bij elkaar kunt bundelen. Hierdoor maak je de serverruimte niet alleen opgeruimder, maar ook veiliger.

Maak grondig schoon

IT-managers moeten elke drie maanden een grondige schoonmaak van de serverruimte plannen. Het detailleren van de servers vereist getrainde professionals die weten hoe ze computerapparatuur op de juiste manier moeten schoonmaken. Schakel het koelsysteem uit om filters te vervangen en vuil te verwijderen. Stofzuig met een HEPA-filter en veeg alle oppervlakken af ​​met een antistatische reinigingsoplossing en een microvezeldoek. Verwijder verhoogde tegels om eronder schoon te maken. Wanneer je de vloer nat veegt, moet je ervoor zorgen dat je oplossingen gebruikt die zijn goedgekeurd voor gebruik in de buurt van elektronische apparatuur.

Communiceer met elkaar

Ontwikkel een relatie tussen de datacentermanagers en het Facility Maintenance-team. Betrek geschikt IT-personeel bij vergaderingen over renovatieplanning en update-communicatie. Houd rekening met alle mogelijke gevolgen van constructie voor kritieke omgevingen. Zowel IT als Facility Management moeten elke renovatie goedkeuren voordat het begint. Als je niet-goedgekeurde bouwactiviteiten opmerkt, laat het dan weten voordat het te laat is! Als er in de serverruimte bouwwerkzaamheden plaatsvinden, gebruik dan schildersplastic en tape om een ​​gordijn van vloer tot plafond rond de servers te maken. Laat voldoende ruimte over voor een goede luchtstroom terwijl je toch het meeste stof blokkeert.

Plan een regelmatige reiniging

Een zekere hoeveelheid stof in de serverroom is onvermijdelijk, zelfs met de beste bescherming. Het handhaven van een strikt schoonmaakregiment is daarom cruciaal. Het huishoudelijk personeel kan dagelijks afval en een droge dweil verwijderen. Gebruik nooit een bezem, deze doen stof opwaaien. Kies in plaats daarvan voor droge microvezelmoppen die vuil vasthouden. Ook zijn er nog meer handige tools die zeer geschikt zijn om gebruikt te worden bij het reinigen van de serverkamer. Denk hierbij aan een antistatische reinigingsoplossing en een HEPA-filter voor de stofzuiger. 

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons