Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) ma 03 april 2023, 20:09

Slimme auto ‘snuffelt’ op gaslekken in Barneveld

BARNEVELD – Liander is de netbeheerder van het gas- en stroomnet in de gemeente Barneveld. Zij controleren het gasnet continu op eventuele scheurtjes. Meestal gebeurt dit door een gasmonteur die met een ‘snuffelapparaat’ over de stoep loopt. Maar dat kost best veel tijd. Liander voert daarom komende maand een proef uit met een speciale auto uit Zwitserland. Deze auto kan naar gaslekken ‘snuffelen’. De auto zuigt lucht aan en analyseert deze meteen op de aanwezigheid van gas.

De auto rijdt ’s nachts en meerdere keren op dezelfde route. In de nacht is het rustiger en is er minder beweging in de lucht. Eventuele geurtjes worden minder snel verspreid en zijn doordoor beter te ‘ruiken’ door de auto. Door op dezelfde route te rijden, kan de auto preciezer meten.

Dus zie of hoor je ’s nachts deze auto rijden met verschillende sensoren en een Zwitsers kenteken? Dan weet je dat daar hard gewerkt wordt aan de inspecties van het gasnet!

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.