Redactie lokaal 0 reactie(s) di 28 december 2021, 19:18

Tips om zo flexibel mogelijk te zijn als ondernemer

Om flexibel te kunnen zijn als zzp’er is het belangrijk dat je meebeweegt en openstaat voor nieuwe ontwikkelingen. De coronacrisis laat ons dan ook zien hoe belangrijk het als ondernemer is om je aan te passen aan het huidige klimaat. Het is dé manier om nieuwe mogelijkheden te spotten en kansen te creëren. Lees snel onze drie tips voor meer zakelijke flexibiliteit, waaronder het regelen van een zakelijke autoverzekering.

1. Gebruik je privéauto voor zakelijke ritten

Ook de komende maanden brengen weer veel financiële onzekerheid met zich mee. Als je zakelijke ritten maakt, dan kun je daar natuurlijk een auto voor leasen. Maar als je al een verzorgde personenauto hebt, waarom zou je die dan niet gebruiken voor klantbezoek of het vervoeren van kleine goederen? Als je even geen opdrachten hebt, zit je daarmee in ieder geval niet vast aan een leasecontract. Bovendien is het kopen van een tweedehands auto vrijwel altijd voordeliger dan leasen. Maar weet wel: als je zakelijk rijdt met je eigen auto, is een autoverzekering voor zakelijk gebruik verplicht.

2. Wees online zichtbaar

De opkomst van social media biedt ook mooie kansen voor ondernemers. Tenminste, als je weet hoe je er gebruik van moet maken. Een sterke maar passende online aanwezigheid is een ontzettend effectieve tool om nieuwe opdrachtgevers en klanten te prikkelen en enthousiasmeren voor je product of dienst. Het gaat hierbij niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit van je content. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwsbrief, blog of LinkedIn-post met praktische tips die lezers willen bewaren of delen. Het maakt niet uit in welke branche je zit: klanten kunnen altijd iets van je leren – en ze zullen je ervoor bedanken.

3. Bewaak je tijd en mentale grenzen

Om flexibel te zijn én blijven moet je je tijd en grenzen goed bewaken. Dit betekent bijvoorbeeld dat je je pauzes, vrije tijd en vakanties moet inplannen – net als je dat doet met je werkzaamheden. En dat je niet doorwerkt in het weekend terwijl je er eigenlijk al doorheen zit. Het is misschien verleidelijk om door te blijven knallen als er een hoop werk op je bord ligt. Maar uiteindelijk blijf je daarmee over je mentale én lichamelijke grenzen gaan. Met een burn-out als een van de mogelijk gevolgen. Gun jezelf daarom die pauze, die vrije avond en die vakantie. Je zult zien dat je er niet alleen een leuker mens door wordt, maar ook een productievere ondernemer.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons