Redactie ongeval 1 reactie(s) za 14 mei 2022, 5:30

Traumahelikopter naar Wekerom voor ernstig ongeval op de Koperensteeg

Laatst bijgewerkt: zaterdag 16:19 uur
WEKEROM – Op de Koperensteeg in Wekerom heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Volgens 112meldingen werden de hulpdiensten om 00:27 uur gealarmeerd. Twee ambulances en de traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) werden opgeroepen samen met de brandweer en politie.

Wat is een Mobiel Medisch Team?

Als iemand ziek is of een ongeluk heeft gehad, wordt hij meestal naar het ziekenhuis gebracht. Soms moet het ziekenhuis naar de patiënt of het slachtoffer komen. Dat gebeurt als er direct specialistische hulp nodig is. Bijvoorbeeld bij een groot of ernstig ongeluk. Of als iemand ernstig ziek is. Dan komt het Mobiel Medisch Team (MMT) in actie. Het MMT is vooral bekend van hun helikopter, de MMT-helikopter, ook wel traumahelikopter of lifeliner genoemd.

In de auto zouden volgens getuigen drie personen (mannen) hebben gezeten. Twee hiervan werden ter plaatse behandeld door de hulpdiensten en zijn uiteindelijk met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De derde man die achterin zat raakte licht gewond.

Volgens omstanders was er sprake van een reanimatie maar de politie kan dat niet bevestigen. De auto heeft twee bomen geraakt en is tot stilstand gekomen tegen een hekwerk. De ravage is flink.

De koperensteeg is volledig dicht vanwege het ongeval. Agenten onderzoeken de toedracht samen met de Verkeers Specialisten van de VOA. Hoe het eenzijdige ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Bij de bestuurder zal in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen worden om te zien of hij onder invloed reed.

Traumaheli Lifeliner 3 is om 01:33 uur aangekomen bij het Universitair Medisch Centrum in Utrecht om daar de arts op te halen die mee is gegaan met de ambulance vanaf Wekerom.

Update
Het gaat om drie mannen van 24, 25 en 26 jaar oud allemaal afkomstig uit Kootwijkerbroek. De bestuurder (25) heeft mogelijk te hard gereden en was mogelijk onder invloed van alcohol. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er exact gebeurd is. Samen met de bestuurder is een inzittende (24) naar het ziekenhuis gebracht. Zij zijn buiten levensgevaar. De inzittende van 26 is licht gewond geraakt

Deel dit artikel

Video

Locatie

Reacties

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.