Redactie ongeval 0 reactie(s) ma 25 april 2022, 19:23

Veel schade na flinke klapper op de Wesselseweg in Kootwijkerbroek

KOOTWIJKERBROEK – Op de Wesselseweg in Kootwijkerbroek heeft maandagavond een aanrijding plaatsgevonden waarbij drie personenauto’s zijn betrokken. Volgens P2000 kwam de melding om 18:21 uur binnen bij de hulpdiensten.

Een auto kwam uit een uitrit op het moment dat twee auto’s aan het inhalen waren. Een flinke botsing was het gevolg.

Een zwangere vrouw en een kind zijn nagekeken door het ambulance personeel maar hoeven niet mee naar het ziekenhuis. De vrouw gaat zelf voor controle naar de huisartsenpost.

Door de aanrijding is een flinke ravage ontstaan. Twee auto’s zijn na de aanrijding in de sloot beland. De Wesselseweg is vanwege de afhandeling van het ongeval afgesloten.

Wat is P2000?

P2000 is een digitaal netwerksysteem dat gebruikt wordt door hulpdiensten zoals politie, brandweer, KNRM en ambulance. Het maakt samen met C2000 deel uit van het Nederlandse alarmeringsnetwerk en is vergelijkbaar met het versturen van een sms via het telefoonnetwerk. Het P2000-systeem maakt gebruik van de frequentie 169,650 MHz.

Veel hulpverleners hebben een pieper, ook wel een pager genoemd. Dat is een draagbare alarmontvanger met een klein beeldscherm. Je hebt vast wel eens een arts of brandweerman met een pager gezien. Als er een incident of situatie is waarbij de aanwezigheid van de hulpdiensten gewenst is, stuurt de meldkamer een bericht naar dit apparaat, zodat de hulpverleners kunnen zien waar ze naartoe moeten. De pieper gaat af en er verschijnt een bericht in het scherm. De berichten zijn niet gecodeerd en kunnen door iedereen ontvangen en gelezen worden.

De P2000-pager reageert als hij een bericht ontvangt met de in het geheugen geprogrammeerde code. De berichten zijn dus een soort sms’jes die zijn opgebouwd uit een aantal onderdelen, die per dienst en regio kunnen verschillen. De berichten bevatten meestal het soort incident, de locatie, de prioriteit en de gealarmeerde eenheden.

Deel dit artikel

Video

Locatie

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons