Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) do 01 september 2022, 15:42

Veiligheid voorop: Waarom een BHV-cursus?

Laatst bijgewerkt: donderdag 15:42 uur

Stel je voor: je bent op je werk en er breekt brand uit. De rook is dik en je kunt niets zien. Je begint in paniek te raken, maar dan herinner je je dat je een bedrijfsveiligheidscursus hebt gevolgd en weet wat je moet doen.

Dit is het soort gemoedsrust dat je krijgt als je een BHV-cursus volgt. En het zijn niet alleen branden waar je op voorbereid moet zijn. Wat als iemand door een ongeluk gewond raakt? Bij een BHV-cursus komen eerste hulp en veiligheid langs. In dit artikel zullen we het hebben over het belang van veiligheidstrainingen en waarom je zou moeten overwegen je in te schrijven voor een BHV-cursus.

Waarom is veiligheid belangrijk op de werkvloer?

Veiligheid is heel belangrijk op de werkvloer. Iedereen die werkt, weet dat je nooit teveel veiligheid kunt hebben. Er zijn verschillende redenen waarom het zo belangrijk is om veilig te werken. Ten eerste: omdat het de verantwoordelijkheid van iedereen is om ervoor te zorgen dat ze niet gevaar lopen. Ten tweede: omdat je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je collega’s moet zorgen.

En ten derde: omdat veiligheid een goede zaak is voor de onderneming. Veilige medewerkers werken beter en geven minder storingen. Ze voelen zich veiliger en rustiger en dat straalt af op hun werk. Dus ja, veiligheid is erg belangrijk.

Wat is een BHV-cursus?

Wil je veilig werken? Dan is een BHV-cursus een goed idee. BHV staat voor Bedrijfshulpverlening. Dat is een cursus waarin je leert wat je moet doen als er iets gebeurt op het werk.

Denk bijvoorbeeld aan brand of een ongeluk. In zo’n situatie is het belangrijk dat een aantal werknemers weten wat ze moeten doen. Een BHV-cursus leert je precies hoe je dat moet doen. 

Wat leer ik in een BHV cursus?

In een BHV-cursus leer je hoe je moet omgaan met noodsituaties op de werkplek. Dit kan van alles zijn, van een brand tot een medische noodsituatie. Je leert bijvoorbeeld hoe je een brandblusser moet gebruiken of hoe je iemand moet reanimeren. 

Maar dat is nog niet alles. Je leert ook hoe je mensen veilig uit het gebouw evacueert en hoe je EHBO-middelen gebruikt. Dus als er iets gebeurt, ben je voorbereid om de situatie aan te pakken. En het mooiste van alles? Je kunt de BHV-cursus gewoon in de omgeving volgen. Ga voor BHV Barneveld en haal gemakkelijk en dichtbij jouw BHV-certificaat. 

Wie moet een BHV cursus volgen?

Zullen we het eens hebben over wie een BHV-cursus zou moeten volgen? Als je in een gevaarlijke omgeving werkt, is het vanzelfsprekend dat je een EHBO- en reanimatiecertificaat moet hebben. Maar hoe zit het met alle anderen? Het is niet alleen een kwestie van jezelf beschermen – je moet ook gecertificeerd zijn voor het geval er iets met een collega gebeurt. Daarom is het belangrijk dat een aantal medewerkers op de werkplek BHV gecertificeerd zijn. Deze medewerkers moeten wel elk jaar opnieuw een BHV-herhalingscursus volgen. Zo blijven ze up-to-date en blijft het veilig op werk. 

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.