Logo 112Barneveld

Redactie lokaal 0 reactie(s) ma 11 oktober 2021, 12:46

Vloercoating in je werkplaats

Laatst bijgewerkt: maandag 11 okt 2021 om 20:50 uur

Vloeren in werkplaatsen zijn niet altijd even stevig meer, zeker als er lang in de werkplaats is gewerkt. Een een slechte vloer kan er voor zorgen dat er ongelukjes gebeuren op het werk of dat er dingen kapot gaat omdat ze over de kapotte vloer schuren. Daarnaast ziet een kapotte vloer er heel onprofessioneel uit. Voorkom daarom dat de vloer kapot gaat. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door het aanleggen van een vloercoating.

Wat is een vloercoating?
Een vloercoating is een laag die je op een bestaande vloer aanlegt. Deze laag zorgt ervoor dat de  huidige vloer beschermt blijft. Deze laat is zo sterk dat het niet snel zal breken waardoor zowel de vloercoating als de onderlaag heel blijft. De meeste vloercoatings zijn gemaakt van Epoxy. Epoxy heeft een groot aantal voordelen. Als eerste is deze stof volledig vochtwerend wat betekent dat al het vocht op de vloer blijft liggen en niet geabsorbeerd wordt. Hierdoor kan het makkelijk worden schoongemaakt als er vocht op valt. Daarnaast is Epoxy ook heel onderhoudsvriendelijk. De reden hiervoor is dat het niet snel kapot gaat, geen naden heeft waar vuil in kan blijven zitten en chemicaliënbestendig is. 

Voor welk soort werkplaatsen is vloercoating handig?
Voor bijna elke werkplaats is vloercoating handig. Ook als er al een gietvloer ligt. Nu wordt vloercoating vooral aangebracht bij werkplaatsen voor auto’s en magazijnen voor verschillende soorten bedrijven. Maar een vloercoating kan ook handig zijn in werkplaatsen voor heel ander soort dingen zoals elektronica of werkplaatsen waar er gewerkt wordt met chemicaliën. Eigenlijk elke ruimte waar een stevige vloer van pas kan komen is geschikt voor een vloercoating.

Wat is het verschil met een gietvloer?
Een vloercoating en een gietvloer lijken op het eerste gezicht ook erg veel op elkaar. En waarom zou je dus dan ook nog een vloercoating aanbrengen, want dan wordt de prijs van de gietvloer per m2 gelijk een stuk hoger. Het grote verschil tussen deze is dat een gietvloer een alleenstaande vloer is. Er hoeft in principe niks meer aan de vloer te gebeuren als je een gietvloer neergelegd. Een vloercoating is niks meer dan een beschermende laag over een al bestaande vloer. Er kan dus niet alleen vloercoating op de vloer liggen, maar wel alleen een gietvloer. Nog steeds kan er gekozen worden om een vloercoating over een gietvloer te doen mocht er extra bescherming nodig zijn. 

Hoe weet ik of vloercoating kan in mijn werkplaats?
Mocht je zeker willen weten of het handig is om een vloercoating te leggen over de vloer in de werkplaats, neem dan contact op met een vloerenspecialist. Deze zal kijken of jouw vloer in aanmerking komt voor een vloercoating en of de vloerenspecialist denkt dat het handig is om deze te plaatsen. Soms kan het namelijk helemaal niet nodig zijn om een vloercoating aan te leggen. Informeer jezelf daarom altijd eerst goed voordat je een beslissing neemt. Desnoods kun je verschillende aanbieders bellen voor advies, dan heb je er helemaal een goed beeld bij. 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.